Elit vs Motionär

I helgen hände det igen. Diskussionen kom åter på tal och precis som varje gång det händer känner jag något speciellt triggas igång i mig.

För mig tillhör elitidrottaren en liten grupp människor som gör allt för att lyckas i sinsport/gren. Detta oavsett vad det kostar dem, vilka uppoffringar som behövs göras mm. Vi har mycket att tacka eliten, förebilder som får barn och ungdomar att vilja röra på sig. En sjukvård där bla skadade knän lätt kan repareras. Men det kostar som sagt att ligga på topp, att tillhöra eliten är inte sunt. Är det inte sunda vi vill vara när vi springer på gym och tränar?

Vi, de flesta tillhör kategorin motionärer den grupp som borde träna för att det är kul och för att det gör oss gott. Känna rörelseglädje och njuta utav mat och träning utan högt nästan omänskligt uppsatta mål. Kunna tacka ja till vad som bjuds utan att känna att veckan är förstörd. Slippa känna pressen över hur veckans alla träningspass ska klämmas in och fundera över vad och framför allt vem som ska prioriteras bort för att få dygnet att gå ihop. Är det inte det som är det fina med att vara just motionär, det bästa utav alla världar?

Publicerad i hälsa, Kost, Träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*