Nytt år nya lokaler

Det känns fantastiskt bra att kunna hälsa er välkomna till Stora mossens backe 14 och våra nya lokaler. Vi har nu en händelserik tid framför oss så håll utkik, mer info kommer inom kort.

Publicerad i Okategoriserade

Galenskap

Einstein var ingen dum kille. Här kommer hans definition av galenskap… ”Om man alltid gör på samma sätt, så kan man heller inte förvänta sig ett annat resultat.”

Publicerad i Kost, Träning

Nitrater och träning

intressant läsning i Aktiv träning nr8, 2013. ”Rödbetsjuice är det nya diskussionsämnet bland löpare, cyklister, triatleter och andra som utföra prestationer som är beroende av deras uthållighet och syreupptagningsförmåga. Allt fler forskningsrapporter visar nämligen att rödbetsjuice förbättrar prestationsförmångan minst lika Läs mer »

Publicerad i Kost, Träning

Elit vs Motionär

I helgen hände det igen. Diskussionen kom åter på tal och precis som varje gång det händer känner jag något speciellt triggas igång i mig. För mig tillhör elitidrottaren en liten grupp människor som gör allt för att lyckas i Läs mer »

Publicerad i hälsa, Kost, Träning

När motivationen tryter

Jag är inne i en träningssvacka. Jag är övertygad om att det händer oss alla ibland, det kan vara tiden som behövs till annat, prestationer som inte följer förväntan och/eller motivation som brister. Det går någon vecka och helt plötsligt Läs mer »

Publicerad i Träning

Annica testar träningsformer och platser

Det började med att jag över förra helgen var uppe i Umeå och hälsade på i min gamla hemstad. På listan över vad som måste göras var ett besök på IKSU-min absoluta favorit i träningsväg, mer inspirerande miljö att träna Läs mer »

Publicerad i Träning

Tabata

Måste slå ett slag för denna perfekta intervallform! 20 sekunders aktivitet, 10 sekunder vila och 8 repetitioner. Med en så kort arbetsfas går det relativt lätt att motivera sig till att fortsätta när det börjar kännas tungt och jobbigt och Läs mer »

Publicerad i Träning

Det här med E-nummer…

som skrämmer så många och som ofta förknippas med artificiell produkter. Alla tillsatser som finns i ett livsmedel måste anges i innehållsförteckningen (undantaget modifierad stärkelse) antingen med dess vedertagna namn eller E-nummer. Tillexempel citronsyra som även betecknas som E330 eller Läs mer »

Publicerad i hälsa, Kost

Energi

Jag kikar runt på nätet och hamnar, inte helt konstigt, på livsmedelsverkets sida och hittar en intressant sak… Det vi stoppar i munnen består utav energi. Olika stor mängd energi beroende på om det är kolhydrater, proteiner, fett eller alkohol Läs mer »

Publicerad i hälsa, Kost

Den bästa träningen är den som faktiskt blir av.

Publicerad i Träning