Annica testar träningsformer och platser

Det började med att jag över förra helgen var uppe i Umeå och hälsade på i min gamla hemstad. På listan över vad som måste göras var ett besök på IKSU-min absoluta favorit i träningsväg, mer inspirerande miljö att träna i är svårt att hitta. Samma härliga känsla och träningsglädje fyllde mig även denna gång då jag 15.30 en lördag kliver in i gymmet där full aktivitet råder utan att på något sätt vara trångt. Klockan blir 16.30 och då spinningpasset startar är vi ca 60 pers (här står ca 20 st tomma cyklar och alltså gott om plats för fler) som är redo att cykla allt vad vi orkar.

Passet (60min) är uppbyggt utav två intervalldelar och två styrkedelar samt en kortare uppvärmning, en nedvarvning som avslutas med stretch. Saknar dock tydligare information under passet om hur långa intervallzonerna är då jag vill veta om det ska dras på med laktat (mjölksyra) direkt eller ska jag cykla med den här intensiteten i flera minuter? Trots detta gick jag därifrån med en skön känsla i benen och en längtan till nästa besök.

Måndag, hemma i Stockholm igen och dags att besöka SATS i Alvik och ett 60min step/styrkepass! Att jämföra lokalerna med IKSU känns bara orättvist då dessa anläggningar långt ifrån spelar i samma liga. (Gäller även om SATS i Alvik inte hade behövt hålla till i tillfälliga lokaler.) Detta pass är uppbyggt med en uppvärmning på ca 7min följt utav varannan låt step på bräda och varannan styrka med skivstång och lösa viktplattor. Roligt med variationen! Lika här är det svårt att hänga med första gången och då tänker jag inte så mycket på koreografin utan hur många reps ska vi göra? Ska jag maxa min skivstång? Kikar runt på de andra och bestämmer mig för att göra som hon framför. Blev kanske inte helt optimalt då jag lämnar passet glad, med riktigt trötta ben men med en relativt otränad överkropp.

Tisdag och jag cyklar igenom en utav de Grekiska öarna. Det står filmspinning på Stockholmsstads anläggning i Åkeshov på schemat! En skön variant utav distansträning och även om jag är fullt medveten om att jag inte på långa vägar befinner mig på slingriga bergsvägar på väg mot toppen kommer jag på mig själv med att vilja dra upp fötterna i split då vi cyklar rakt igenom en vattenpöl.

Sist ut blir en PT-timme på Takkei! Jag blir välkomnad av Amanda och visad in till mitt (bara mitt helt egna!!) omklädningsrum som bäst beskrivs som ett hotellbadrum. Här finns allt jag behöver. Takkei jobbar mycket med olympiska lyft och det här är roligt! Riktigt kul. Köper allt jag får höra då det känns så logiskt. Gillar även kvalitétstänket, här är inte störst bäst utan här ligger allt fokus på att vara rustad för vardagen.

Publicerad i Träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*